Speeltuin Rivierenwijk

Handje helpen?

Over de vrijwilligers

De Speeltuin en de moestuin worden volledig gerund en onderhouden door een fijne groep vrijwilligers. Samen onderhouden we de Speeltuin, het gebouw, al het groen en de toestellen. Ook helpen vrijwilligers bij de verschillende activiteiten die we het hele jaar door organiseren.

Wij koesteren onze vrijwilligers! Want zonder vrijwilligers kan de Speeltuin niet bestaan. Om het werk goed te kunnen verdelen zijn we altijd op zoek naar buurtbewoners die het leuk vinden om zich aan te sluiten bij onze groep vrijwilligers. Het is goed om te weten dat we geen structurele uren aan vrijwilligerswerk vragen. Je kunt per keer aangeven of je kunt en wilt helpen. Ook al is het maar een uurtje. We zijn heel blij met alle beetjes hulp.

Sluit je bij ons aan

Ben je ook zo blij met de Speeltuin in onze mooie wijk? Je kunt je bij ons aansluiten door lid te worden van de Speeltuin. Samen met al onze leden zorgen we ervoor dat de Speeltuin onderhouden wordt en dat alle kinderen er met plezier, veilig kunnen blijven spelen.

Klus- en tuindagen

Voor een mooie, veilige en goed onderhouden speeltuin voor kinderen.

Een aantal keer per jaar gaan we met een groepje vrijwilligers aan de slag in de speeltuin. Op deze dagen wordt geverfd, geveegd, gesnoeid, gemaaid en nog veel meer. Kom je ons (een uurtje) helpen? we zijn blij met alle hulp en iedereen is welkom, ook kinderen. Voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd en de skelters staan buiten.

Volgende klusochtend:

Waar kun je bij helpen?

Er zijn verschillende klussen waar je als vrijwilliger bij kunt helpen:

Groot en klein groenonderhoud: heb je groene vingers, weet je precies wat je wanneer moet snoeien en ben je dol op bramen? Dan is dit iets voor jou.

Onderhoud aan toestellen: onze toestellen moeten met regelmaat worden nagekeken en onderhouden. Van moeren en bouten checken tot het schoonmaken van de waterpomp of het schilderen van de wip-wap. Houd je van sleutelen? Dan kun je hier aan de slag!

Grote schoonmaak en onderhoud gebouw: word je ook zo zen van vloeren boenen, de ramen lappen of de keuken poetsen? Dat moet hier ook met regelmaat gebeuren. Met of zonder muziekje, het kan allemaal!

Activiteiten-hulp: Een oogje in het zeil houden, gastheer- of vrouw zijn of je handen uit de mouwen steken tijdens het jaarfeest, daar worden we blij van! Jij ook?

Het is goed om te weten dat we een goed gevulde schuur hebben met (tuin)gereedschap en voldoende middelen om lekker te poetsen. Ook zetten we best lekkere koffie en zorgen we voor gezelligheid!