Speeltuin Rivierenwijk

Over de speeltuin

Een stukje geschiedenis

Speeltuin Rivierenwijk bestaat al bijna 80 jaar! Kun je dat geloven? In onze prachtige wijk Soesterkwartier ligt een groengordel met een bijzondere geschiedenis. De groengordel is in 1929 aangelegd als plantsoengordel. Een prachtige plek met een heel diverse beplanting van verschillende mooie bomen en planten. Er waren prachtige bosvijvers met goudvissen en verschillende mooie recreatieplekjes. Na de oorlog heeft de plantsoengordel stap-voor-stap een nieuwe vorm gekregen en is het omgedoopt tot de groengordel van het Soesterkwartier. In de volksmond ook wel het Koesterkwartier genoemd.

Al generaties kinderen hebben op deze plek heerlijk buiten gespeeld. En als het aan ons ligt zullen er nog veel generaties volgen!

Inclusief

Iedereen is anders en iedereen hoort erbij!

Veilig

Jaarlijkse (externe) inspectie en onderhoud.

Respect

Hier hebben we respect voor elkaar en onze omgeving.

Samen

Spelen en goed zorgen voor de speeltuin doen we samen.

Onze missie
Natuurlijk buitenspelen voor alle kinderen uit Amersfoort en ver daarbuiten. Elke dag, gratis, vrij toegankelijk. Daar doen we 365 dagen per jaar ons best voor.
onze visie
Wij geloven in buitenspelen. In klimmen en klauteren. In vallen en weer opstaan. In plezier maken in de buitenlucht. Want van bewegen en vrij buitenspelen krijg je energie en groeit je zelfvertrouwen.

Ons bestuur

Speeltuin Rivierenwijk wordt al bijna 80 jaar gerund door enthousiaste vrijwilligers. Samen zorgen wij ervoor dat de speeltuin vrij toegankelijk is en blijft. We zetten ons ervoor in dat de speeltuin een fijne en veilige plek is voor alle kinderen. We doen onderhoud aan de toestellen, het groen en klussen waar nodig aan het gebouw. Daarnaast organiseren we het hele jaar door verschillende leuke activiteiten.

 

Wie we zijn: Eric, Michel en Evelien. Gewoon bewoners van het mooie Soesterkwartier. En allemaal ouders van een of meerdere kinderen die naar hartenlust in de speeltuin spelen of hebben gespeeld.

 

Heb je een idee voor de Speeltuin en wil je dat graag met ons delen? Of ben je geïnteresseerd in een rol in het bestuur? We staan altijd open voor een frisse blik. Laat het ons weten, we maken graag kennis. Mail: speeltuinrivierenwijk@gmail.com.

Sluit je bij ons aan

Ben je ook zo blij met de Speeltuin in onze mooie wijk? Je kunt je bij ons aansluiten door lid te worden van de Speeltuin. Samen met al onze leden zorgen we ervoor dat de Speeltuin onderhouden wordt en dat alle kinderen er met plezier, veilig kunnen blijven spelen.